Ενα εξωφρενικό κόμικ – Ο Ελληνας αντίστοιχος του Μπάτμαν θυελλώδης Εθνικός Εκδικητής του ελληνικού εμφυλίου - Historical Report

Historical Report

History & Anthropology Studies

Science for all

Φωτογραφία του χρήστη Historical Report.

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ενα εξωφρενικό κόμικ – Ο Ελληνας αντίστοιχος του Μπάτμαν θυελλώδης Εθνικός Εκδικητής του ελληνικού εμφυλίου

Ενα μοναδικό στο είδος του κόμικ, με αισθητική που παραπέμπει στους αμερικανικής εμπνεύσεως σούπερ ήρωες, όπως ο Σούπερμαν, ο Μπάτμαν, ο Σπάιντερμαν, ο Μασκοφόρος Εκδικητής κ.ο.κ., με τίτλο “Τα όργια των ΕΑΜοσλάβων και ο θυελλώδης Εθνικός Εκδικητής“, από την εποχή του ελληνικού εμφύλιου ή ίσως αμέσως μετά.
Δεν χρειάζονται συμφραζόμενα, η εικόνα μιλάει από μόνη της.
Η παρουσία της νύφης εντάσσεται μάλλον στο γνωστό κλισέ, σύμφωνα με το οποίο οι μισάνθρωποι και απάνθρωποιΕΑΜοβουλγαροκομμουνιστοσυμμορίτες, που ήταν και άθεοι και ενάντια στον θεσμό της οικογένειας, δεν είχαν ούτε ιερό, ούτε όσιο, και συνεπώς δεν δίσταζαν να «ματώνουν γάμους», σκορπώντας τον θάνατο και την δυστυχία, ειδικά τις πιο ευτυχισμένες στιγμές των άλλων, όπως είναι οι γάμοι και τα γλέντια.
Ο ΕΑΜοσλάβος φοράει ρούχα που παραπέμπουν σε Βούλγαρο ή/και παράνομο,
ενώ ο θυελλώδης Εθνικός Εκδικητής έχει τα clean ηρωικά χαρακτηριστικά ενός π.χ. Σούπερμαν (όταν είναι απλός πολίτης) ή ενός πρωταγωνιστή αμερικανικής ηρωικής ταινίας..
Οπως λέει στο εξώφυλλο:
«Tο παρόν έργον εμπνευσθέν από την αιματηράν θυσίαν του Εθνους»
ετέθη υπό την ηθική σκεπη της “Ε. Π. Ενώσεως Εφέδρων και Ανευ Θητείας ανδρών της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής”».
Πρόκειται δηλαδή, όχι για κάποιαν επίσημη Ενωση Χωροφυλάκων, αλλά για μια Ενωση όσων παραστρατιωτικών πολεμούσαν δίπλα στις τάξεις της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής, δηλαδή Εφέδρων και Ανευ Θητείας Χωροφυλάκων.
Ετσι ακριβώς.
Πηγή: https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/01/31/ena-exofreniko-comic-e8nikos-ekdikitis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here