Η τέχνη του να μισείς... - Historical Report

Historical Report

History & Anthropology Studies

Science for all

Φωτογραφία του χρήστη Historical Report.

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Η τέχνη του να μισείς...

     
Διαχρονικά,η κρατική πολιτική και η στάση της χώρας μας για τα μειονοτικά ζητήματα απέναντι στους Διεθνείς οργανισμούς αλλά και στο εσωτερικό της χώρας πάνω κάτω θα μπορούσαμε να πούμε πως συνοψίζονταν στην εξής φράση:"Μειονότητες;Ποίες μειονότητες;"
       Εκ πρώτης άποψης φαίνεται πως η αλήθεια δεν μπορεί να είναι τόσο σύντομη. Κι όμως, η Ελλάδα έδωσε στους μειονοτικούς μια απλή επιλογή: ή αφομοιώνονται, ή φεύγουν, ή απλώς αποδέχονται τις διακρίσεις που συνεπάγεται η επιλογή του να μείνουν μειονότητες. Αυτό είναι το "δημοκρατικότατο" μοντέλο, το οποίο το Ελληνικό κράτος εξακολουθεί να εφαρμόζει απέναντι στους μειονοτικούς πολίτες του. 
Βαπτίζει έτσι μειονοτικές γλώσσες σε ιδιώματα και εθνοτικούς προσδιορισμούς σε ανθελληνισμό ή κατασκοπία Μη ξεχνάμε ακόμη, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η χώρα στους διεθνείς οργανισμούς η Ελλάδα ανήκει στις χώρες με την μεγαλύτερη εθνική ομοιογένεια στον πλανήτη!!! 
      Το επόμενο βήμα είναι να περάσει αυτή η άποψη στη πλειοψηφία των πολιτών η οποία λογικά θα λάβει την μέση κρατική μόρφωση. Εδώ λοιπόν ο ρόλος της παιδείας απαιτεί μια τύπου παιδεία με ακραίο εθνοκεντρικό χαρακτήρα που θα αναδεικνύει το μεγαλείο του γένους και φυσικά την ανωτερότητα του σύγχρονου Ελληνικού γένους, αφού με την ένδοξη ιστορία που μετράει 2000 και πλέον χρόνια ύπαρξης,  δεν μπορούμε παρά να είμαστε οι μοναδικοί και γνήσιοι απόγονοι του Μεγαλέξανδρου και του Περικλή! Τι καλύτερο λοιπόν, από να εθνικοποιούνται σαν προιόντα προς χρήση οι παιδικοί χαρακτήρες και να τσακίζεται η αθωότητα στο βωμό του εθνικιστικού φαντασιακού!!!!   
     Εκεί όμως που τελειώνει η παιδεία ανοίγει η τηλεόραση. Έτσι για να ενισχυθεί και να παγιωθεί η κρατούσα άποψη στην κοινή γνώμη το μόνο που χρειάζεται είναι ερεθίσματα που θα την επιβεβαιώνουν. Και όπως είναι λογικό τα ερεθίσματα αυτά θα πρέπει να προέρχονται από τη τηλεόραση και φυσικά από τα μαχητικά μέσα μαζικής ενημέρωσης!!!Έτσι ανοίγοντας τη τηλεόραση ο τηλεθεατής θα έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει πλήθος πατριωτών που μάχονται στα πεδία των τηλεοπτικών παραθύρων κατά των εχθρών της πατρίδας που είναι οι μειονοτικοί συμπολίτες μας, οι γείτονές μας, οι κομμουνιστές, η αριστερά και γενικότερα για να μη πολυλογώ όλοι όσοι δε συμβαδίζουν με τη κρατούσα άποψη ή με αυτή που παρουσιάζεται ως τέτοια, δηλαδή το κράτος.    
     Η απουσία σωστής εξωτερικής πολιτικής από την άλλη είναι αυτή που επιτρέπει και την διείσδυση των ξένων συμφερόντων στην επικράτεια, οι οποίες με ανάλογες της Ελλάδας πολιτικές προσπαθούν να επιτύχουν τον αλυτρωτισμό τους στην πλάτη των μειονοτήτων. Οι εντυπώσεις όμως από τα μαχητικά μέσα που παίζουν διπλό ρόλο, διαμορφώνονται πάλι κατά των μειονοτικών πολιτών δίνοντας έτσι το δίκαιο στους τηλεοπτικούς εθνοσωτήρες μας. Επιπλέον όποιος επιχειρήσει να αντιταχθεί στη κρατούσα άποψη θα θεωρείται επικίνδυνος και θα παραμεθωριοποιείται χειρότερα και από τους μειονοτικούς!!
         Απέμειναν όμως και κάποιοι λίγοι... Κάποιοι τους λένε πράκτορες, κάποιοι ανθέλληνες, κάποιοι εχθρούς του έθνους. Είναι αυτοί που έκλεισαν την τηλεόραση που δεν ακολούθησαν το πλήθος που δεν φοβήθηκαν να αντιταχθούν.Εγώ αυτούς θαυμάζω, όχι για τα παραπάνω αλλά γιατί αυτοί δεν έμαθαν να μισούν....


Μπίνος Α. Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here